Primul pas pentru romanii care doresc sa emigreze in Germania ar fi cautarea unei locuinte si implicit semnarea unui contract de inchiriere. Un domiciliu stabil fiind absolut necesar pentru a trece la pasii urmatori.

Pentru ca multi dintre dumneavostra sunt mai mult sau mai putin cunoscatori de limba Germana si intampinati dificultati in momentul in care doriti sa inchiriati o locuinta, sa negociati un contract si sa intelegeti termenii contractului, obligatiile dumneavoastra, obligatiile proprietarului pe toata perioada desfasurarii contractului de inchiriere echipa noastra va sustine in scopul inchirierii unei locuinte in Germania.

Germania este tara in care numarul chiriasilor este mult mai mare decat numarul celor ce au un apartament proprietate personala, mai mult decat atat,  legile ii protejeaza mai mult pe chiriasi decat pe proprietari. Din motive lesne de inteles proprietarii sunt foarte atenti si verifica cu maxima atentie persoana cu care urmeaza sa semneze contractul de inchiriere.

Pentru cei ce nu au experienta este complicat pentru ca anunturile din ziare sau cele de pe internet contin prescurtari greu de inteles pentru necunoscatori.

Pretul chiriei in Germania este format din doua parti chiria – Mitte care normal ramane neschimbata pe toata perioada desfasurarii contractului de inchiriere si intretinerea – Nebenkosten (caldura, lumina, curatenia scarilor, apa, colectarea gunoiului) care poate varia de la o luna la alta. Pentru lumina se plateste separat, dumneavostra avand obligatia sa va abonati singuri la un furnizor de energie electrica. In 95% din cazuri apartamentele sunt nemobilate.

Dupa incheierea contractului de inchiriere trebuie sa va inregistrati – Anmeldung la Primarie – Rathaus la departamentul – Einwohnermeldeamt. Pentru Anmeldung sunt necesare urmatoarele acte: Contractul de Inchirirere si Buletinul ( sau pasaport dupa caz), Anmeldung-ul este necesar si obligatoriu pentru toti membrii familiei.

sursa: http://germaniadirect.de/