Rata de pesimism în rândul studenţilor ajunge la cote alarmante. Jumătate dintre ei sunt de părere că locul de muncă pe care şi-l doresc va fi imposibil sau foarte dificil de obţinut.

Cu doi ani în urmă, 23% dintre studenţii chestionaţi au considerat că va fi dificil de obţinut un job, faţă de 40% anul acesta. Alţi 2% au spus în 2013 că le va fi imposibil să-şi găsească de muncă, în timp ce în 2015 procentul acesta a crescut la 8%.

Jenny Shaw, un director al Unite Students, a spus: „Studenţii din 2015 au crescut odată cu această criză financiară şi au văzut ce efecte a avut asupra familiilor lor. Totuşi, chiar dacă pesimismul faţă de găsirea unui loc de muncă creşte, licenţierea este în continuare o protecţie importantă în faţa şomajului.”

Acelaşi studiu a concluzionat că 28% dintre studenţi fac voluntariat, jumătate dintre aceştia continuând voluntariatul chiar şi în timpul semestrelor universitare. Aceeaşi Jenny Shaw a declarat: „În 2015, presiunea resimţită de studenţi este imensă, astfel că ei sunt dornici de a obţine cât se poate de mult în urma experienţei universitare, doar că, pentru unii studenţi situaţia este extrem de stresantă.”

sursa: http://www.diasporaro.com/