Rulouri de pui umplute, invelite in prosciuttodin: rosii uscate, piept de pui, sare, piper, maioneza, busuioc, prosciutto, ulei de masline, sos de rosii.
Reteta zilei: Salata de varza rosie cu morcov si mar
Roşii umplute cu ton şi măsline
Tort de brânză cu vişine şi frişcă
Ingrediente:
- 4 jumatati de rosii uscate
- 4 bucati piept de pui, dezosat
- sare si piper
- ¼ cană maioneza
- 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
- 8 felii prosciutto
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cesti sos de rosii
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Se presara pieptul de pui pe ambele parti cu sare si piper.
Hidratati rosiile in apa aproximativ 20 de minute, apoi tocati si amestecati impreuna cu maioneza si busuioc.
Pe fiecare bucata de piept de pui puneti amestec de rosii si maioneza. Rulati pieptul de pui.
Inveliti fiecare rulou in cate 2 felii de prosciutto si fixati cu 2 scobitori.
Asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt si ungeti cu putin ulei de masline. Coaceți pentru 18-22 minute.
Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute, timp in care încălziti sosul de rosii. Feliati si serviti cu sos cald.