Rulouri de pui umplute, invelite in prosciuttodin: rosii uscate, piept de pui, sare, piper, maioneza, busuioc, prosciutto, ulei de masline, sos de rosii.


Reteta zilei: Salata de varza rosie cu morcov si mar

Roşii umplute cu ton şi măsline

Tort de brânză cu vişine şi frişcă


 

Ingrediente: 

  • 4 jumatati de rosii uscate
  • 4 bucati piept de pui, dezosat
  • sare si piper
  • ¼ cană maioneza
  • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
  • 8 felii prosciutto
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cesti sos de rosii

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Se presara pieptul de pui pe ambele parti cu sare si piper.

Rulouri_de_pui_umplute_invelite_in_prosciutto
Hidratati rosiile in apa aproximativ 20 de minute, apoi tocati si amestecati impreuna cu maioneza si busuioc.

Rulouri_de_pui_umplute_invelite_in_prosciutto_02

Pe fiecare bucata de piept de pui puneti amestec de rosii si maioneza. Rulati pieptul de pui.

Rulouri_de_pui_umplute_invelite_in_prosciutto_03
Inveliti fiecare rulou in cate 2 felii de prosciutto si fixati cu 2 scobitori.

Rulouri_de_pui_umplute_invelite_in_prosciutto_04

Asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt si ungeti cu putin ulei de masline. Coaceți pentru 18-22 minute.

Rulouri_de_pui_umplute_invelite_in_prosciutto_05

Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute, timp in care încălziti sosul de rosii. Feliati si serviti cu sos cald.

Rulouri_de_pui_umplute_invelite_in_prosciutto_06

 

sursa