Patru magazine cu produse românești deschise pentru început, în landul Renania de Nord-Westfalia, după care vor urma și altele.

Marinel Cazac și Ovidiu Nicolaica au planuri mari în Germania cu lanțul de supermarketuri Buchenland – Bucovina Markt, cu care vor să se extindă.

Marinel Cazac, 35 de ani, este din Rădăuți, Județul Suceava și timp de 10 ani a fost administratorul unui restaurant în Rădăuți. Partenerul său în această afacere este Ovidiu Nicolaica, 39 de ani, originar din Frătăuții-Vechi, Județul Suceava, stabilit de 9 ani la Bochum, unde are propria firmă.

Marinel Cazac ne-a dat câteva detalii despre noul lanț de magazine din Germania.

Domnule Marinel Cazac, deschideți patru supermarketuri dintr-o dată? Aveți gânduri mari în Germania?

«Deschidem momentan patru magazine, primul la data de 25 iulie în Oberhausen și celelalte la intervale de aproximativ de 2-3 săptămâni, la Bochum, Duisburg și Essen.

Da, avem planuri mari. Sperăm să deschidem și alte magazine în orașele din jur, și nu numai.»

Nu se găsește de mâncare în Germania? De ce e nevoie să aduceți și din România?

«Bineînțeles că se găsește, dar lipsesc produsele tradiționale românești. O mare parte din gama noastră de produse o achiziționăm de la mici producători din Bucovina și din împrejurimi.

Materia primă a produselor, de exemplu preparate din carne, brânzeturi sau murături, va fi din România.»

Care sunt clienții pe care îi aveți în vedere? Numai români, sau vor intra și nemți sau imigranți din alte țări în magazine? Veți pune tricolorul în vitrină?

«În mare parte români și ne vom da silința să atragem și alte naționalități. Bineînțeles că tricolorul ne va fi mereu alături.»

Ați făcut un studiu de piață? Care sunt produsele pe care mizați cel mai mult?

«Studiul de piață a fost efectuat, iar rezultatul a fost excelent. Ne bazăm pe toată gama produselor românești.»

Ce prețuri veți practica?

«Vom aplica prețuri care să fie pe placul tuturor.»

Ce semnale aveți cu privire la numărul românilor din Germania? De ce credeți că românii continuă să emigreze?

«Statistic numărul românilor a crescut foarte mult și va crește în continuare. Din România mai puțin, numărul mai mare de români care emigrează spre Germania vine acum din Portugalia, Spania și Italia. Credem că fiecare speră la un trai mai bun.»

Unde vreți să vă petreceți anii de pensie?

«Pentru noi e clar. În Bucovina noastră dragă.»

sursa