Un român a fost condamnat la 10 săptămâni de închisoare pentru furt de băuturi alcoolice în valoare de 600 de lire sterline dintr-un magazin Tesco din Northampton.

 

Nicolae Suta, de 30 de ani, a pledat vinovat în fața magistraților din Grantham, luni, 20 iulie.

Potrivit procurorului, Suta a fost văzut cânda pus 23 de sticle de alcool în cărucior, pe care le-a acoperit cu mâncare și a plecat din magazin.

El a fost însă oprit de personalul supermarketului, iar toate bunurile au fost recuperate. Cu doar șase zile înainte, românul primise o pedeapsă cu suspendare, tot pentru furt.

Potrivit apărării, Suta se află în Marea Britanie de un an și nu a putut să își găsească un loc de muncă. El a spus că acesta nu vorbește bine limba engleză și nu are nici NINo.

În ziua furtului, a mai spus apărătorul românului, acesta fusese să caute de muncă în apropierea magazinului din care a furat.

Magistrații l-au condamnat pe român la opt săptămâni de închisoare pentru încălcarea suspendării condiționate și la alte două săptămâni pentru furtul de la Tesco.

De asemenea, el a fost obligat să plătească o taxă suplimentară de 80 de lire sterline și alte 180 de lire sterline cheltuieli de judecată.

 

sursa