Guvernul a anunțat că turiștii și imigranții din Marea Britanie care doresc să utilizeze serviciile NHS vor trebui să plătească. Potrivit paginii oficiale a Executivului Britanic, aceasta este o măsură de prevenire a abuzurilor asupra NHS.

Noile modificări includ:

• extinderea plății pentru serviciile de asistență medicala primară, cum ar fi prescripțiile medicale. Vizita la medicul de familie (GP) și consultarea asistentelor medicale vor rămâne gratuite, ceea ce va însemnă că toată lumea va continua să aibă acces inițial pentru a preveni riscurile pentru sănătatea publică, cum ar fi HIV, TBC și infecții cu transmitere sexuală.

Alte tipuri de servicii de asistență medicală primară care sunt luate în considerare pentru a deveni taxabile includ intervenții chirurgicale minore, care pot fi efectuate de către un medicul de familie și de ședințe de fizioterapie.

 

• de asemenea, turiștii străini vor plăti taxe mai mari pentru serviciile care suntsubvenționate pentru pacienții care au dreptul de fi îngrijiți de NHS. Aici sunt incluse serviciile optometrice și stomatologice care sunt în prezent subvenționate

• va fi implementat și un nou sistem pentru identificarea și înregistrarea paciențilorcare ar trebui să plătească pentru serviciile medicale NHS

• va fi introdusă o taxă pentru serviciile de urgență în ceea ce îi privește pe turiști sau pe imigranți, inclusiv pentru asistența de urgență.

Nimeni nu va fi însă refuzat în caz de urgență, se mai arată pe site-ul guvernamental.

Potrivit aceleiași surse, modificările vor permite NHS să recupereze bani și va crea un sistem coerent de taxare în cadrul NHS, încurajând în același timp, doar pe cei care au nevoie de îngrijire de urgență.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Lord Howe, a declarat că sistemul trebuie să fie gratuit doar pentru contribuabilii britanici care plătesc la Fondul de Sănătate.

Introducerea taxelor pentru asistența medicală primară este doar primul pas în cadrul modificărilor aduse NHS cu privire la turiști și imigranți, a mai spus Howe.

Potrivit paginii guvernamentale, nici asistența maternală nu va mai fi, în curând,gratuită pentru toată lumea, și asta în urma consultării personalului NHS.

Se estimează că ar putea fi recuperate astfel până la 500 de milioane de lire sterline în fiecare an, de la turiști străini și imigranți.

Guvernul a enumerat și categoriile principale de „persoane care abuzează” sistemul medical britanic:

• membrii familiilor celor care locuiesc în Marea Britanie și vin de peste hotare, se înregistrează la medicul de familie si apoi primesc medicamente NHS si asistență medicală spitalicească;
• cei  care vin cu vize turistice, dar care au nevoie de un tratament imediat sau major, inclusiv servicii de maternitate;
• turiștii care au nevoie de tratament de urgență și care nu doresc să plătească ulterior costurile.

 

sursa