Durere imensă, întrebări fără răspuns dar și o dorință imensă de a afla adevărul sunt stările care macină o familie din localitatea buzoiană Mătești, după ce fiica lor, în varstă de 39 de ani, a fost gasită decedată în casa în care locuia în Dortmund. Românca de 39 de ani suferea de diabet și ducea o viață grea alături de concubinul turc. Rudele ei vor să afle mai presus de orice care este cauza morții acesteia, scrie portalul stiridebuzau.ro.

Liliana Rusu avea 39 de ani, iar în urmă cu 7 ani a plecat din localitatea buzoiană Mătești, la muncă, în Germania. Femeia s-a instalat in orașul Dortmund, unde a lucrat uneori cu acte în regulă, alteori nu.

Joia trecută, familia Lilianei a primit o veste cumplită. Polițiștii i-au anunțat părinții și fratele că femeia a fost găsită fără viață în casă, după ce timp de zece zile nimeni nu o mai văzuse.

Familia Lilianei a făcut eforturi uriașe pentru a strânge, într-un timp scurt, suma de 3.000 de euro, necesară pentru repatrierea trupului neînsuflețit al femeii. Rudele au făcut apeluri disperate pe rețelele de socializare și le-au cerut oamenilor cu suflet mare să îi ajute, iar luni au reușit să strângă banii de care aveau nevoie.

”Poliția ne-a sesizat pe data de 23 iulie, ca să facem rost de bani în trei zile lucrătoare, dacă nu o va incinera”, a declarat Zenovia Lupu, cumnata Lilianei.

Dincolo de această problemă, dar și de durerea imensă, sunt însă multe semne de întrebare și dubii cu privire la decesul Lilianei, considerat ca fiind ”moarte suspectă” de autoritățile germane.

Familia își dorește să afle adevărul, mai ales că știa că în ultimii ani femeia ducea o viață grea alături de concubinul turc, cu care avea o fetiță.

”A fost bolnavă de diabet, de la vârsta de 18 ani, și poate că a făcut o comă diabetică ori s-a sinucis sau poate că a fost omorâtă de cineva, pentru că trăia în concubinaj cu un turc și avea o avea o viață grea cu el. Când a sunat-o fratele, i-a explicat că s-a săturat să fie la mila vecinilor, să doarmă prin parc. Căuta să facă rost de bani pentru insulină. De un an și ceva a întrerupt orice legătură cu familia”, a declarat Zenovia Lupu, cumnata Lilianei.

Trupul neînsuflețit al Lilianei va ajunge miercuri acasă, în localitatea Mătești, din comuna buzoiană Săpoca, unde familia se pregătește de înmormântare.

 

sursa