Midii cu ardei iute si pasta de curry verde din: midii proaspete, ulei de floarea-soarelui, cepe eşalote, lapte de cocos, pastă de curry verde Thai, ardei iute roşu, limetă, lemongrass.
Ingrediente:
- 2 kg midii proaspete
- 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
- 2 cepe eşalote, decojite şi tăiate mărunt
- 400 ml lapte de cocos
- 2 linguri rase cu pastă de curry verde Thai
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi feliat
- 2 felii de limetă
- 1 lemongrass, tăiat în faşii
Mod de preparare:
Spală bine midiile. Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte ceapa câteva minute la foc mediu, până s-a îrlmuiat, dar nu s-a colorat.
Toarnă laptele de cocos, apoi adaugă pasta de curry verde, ardeiul iute, feliile de limetă şi lemongrass. Fierbe aimestecul timp de 2-3 minute, apoi pune midiile.
Acoperă cu un capac şi fierbe aproximativ 5 minute, agitând din când în când, până când midiile s-au deschis. Serveşte midiile imediat, cu sosul din tigaie deasupra.