Un medic chirurg a rugat mai mulţi designeri, din întreaga lume, să modifice în Photoshop imaginea unei femei, astfel încât aceasta să fie considerată ideală, în conformitate cu standardele fiecăruia. Provocarea a fost acceptată de designeri din 18 ţări. Româncele “perfecte” sunt şatene şi voluptoase.

Percepţia asupra perfecţiunii feminine diferă de la o ţară la alta, în funcţie de cultura din care provine o femeie, potrivit unui studiu.

Dacă în China şi în Italia, femeile perfecte sunt foarte slabe, cu braţe şi picioare subţiri, Spania se afă la polul opus, unde femeile considerate perfecte sunt cele voluptoase. Acesta este şi cazul femeilor din Columbia, Mexic şi Peru. Româncele “perfecte” sunt şatene, voluptoase şi au în medie 66 kilograme.

Studiul se numeşte “Perceptions Of Perfection”. În cadrul acestuia au fost angajaţi 17 designeri din toată lumea (14 femei şi patru bărbaţi) şi rugaţi să realizeze în Photoshop trupurile pe care le consideră ideale pentru o femeie. Ţările participante au fost SUA, China, Columbia, Egipt, Italia, Olanda, Peru, Filipine, România, Serbia, Spania, Mexic, Siria, Marea Britanie, Ucraina, Argentina şi Venezuela.

Mai exact, imaginea aceleiaşi femei a fost modificată astfel încât aceasta să reflecte standardele considerate ideale în cele 18 ţări. În funcţie de fiecare ţară, au fost schimbate greutatea, forma trupului, a feţei, coafura şi culoarea părului.

” Am rugat designerii să modifice imaginea în Photoshop, astfel încât femeia să devină cât mai atractivă pentru cei din ţara lor. Percepţiile asupra frumuseţii şi perfecţiunii pot avea un impact cultural profund şi de durată asupra femeilor şi bărbaţilor. Scopul acestui proiect a fost acela de a înţelege mai bine eventualele standarde nerealiste ale frumuseţii şi de a vedea cum astfel de presiuni diferă în lume”, a anunţat medicul care a participat la realizarea acestui studiu, conform Dailymail.

 

evz