Doamna Felicia Doleanu a avut forța să înceapă, la numai 26 de ani, o viață nouă în Occident, plecând de acasă, în 1990, doar cu un geamantan.

A pornit către America, via Germania, înscriindu-se într-o excursie de Crăciun de trei zile. N-a mai ajuns în America, pentru că, mărturisește chiar ea, „socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. Așa că din trei zile s-au făcut douăzeci și trei de ani”.

După mai bine de două decenii petrecute în Germania, timp în care a lucrat la diferite restaurante, s-a întors în concedii acasă, a fost încercată de un dor mistuitor față de cei dragi și a revenit în țara de adopție cu bateriile încărcate. Felicia Doleanu își povestește viața din Germania cu umor, talent și optimism.

„Cum arată viitorul meu? Eu îl văd excelent! Fac tot ce vreau, când vreau și cum vreau … Mă bucur de fiecare clipă, fie că muncesc, dorm, mă plimb, citesc, ascult muzică, mă distrez cu amicii. Sunt foarte altruistă și iubesc să dăruiesc, să fac celor din jur surprize plăcute! Am un optimism debordant. Nu-mi uit niciodată zâmbetul acasă!

Continuare pe romaningermania.ro