Ulei de palmier sau sanatate in bucate – Uleiul de palmier nu contine colesterol si nu contribuie la cresterea nivelului glicemiei si al insulinei, dovedindu-se ideal pentru regimul alimentar.
ULEI DE PALMIER SAU SANATATE IN BUCATE
Ulei de palmier sau sanatate in bucate – contine 40% acizi grasi mononesaturati, 10% acizi grasi polinesaturati si 50% acizi grasi saturati. Primele doua categorii de acizi ramân in stare lichida la temperatura camerei, in timp ce aceia saturati la aceeasi temperatura se solidifica.
Ulei de palmier sau sanatate in bucate – este bogat in vitaminele A si E, antioxidanti puternici, care au un rol deosebit in prevenirea imbatrânirii precoce. Multumita acestor proprietati, uleiul de palmier protejeaza vederea, asigura sanatatea pielii si cresterea oaselor.
Ulei de palmier sau sanatate in bucate – contine o concentratie crescuta de beta- si alfa-caroten, care reprezinta cam 90% din continutul total de carotenoizi. De retinut este faptul ca uleiul de palmier este una din putinele surse alimentare de alfa-caroten, care s-a demonstrat a avea un afect anticancerigen mai puternic decat beta-carotenul.
Potrivit nutritionistilor, principalul atuu al uleiului de palmier este rezistenta lui la prajit. Uleiul de palmier nu se degradeaza in timpul prajirii si nu formeaza substante toxice, asa cum se intampla in cazul celorlalte uleiuri.
Ulei de palmier sau sanatate in bucate – nehidrogenat sau nerafinat rezista la temperaturi de pana la 230 de grade Celsius, comparativ cu uleiul de masline – 180 de grade, sau uleiul de floarea-soarelui – la doar 160 de grade.
Ulei de palmier sau sanatate in bucate – are avantaje majore fata de celelalte uleiuri vegetale:
– nu patrunde in alimente
– nu are miros
– nu face fum
– nu isi schimba culoarea.
– se gaseste in orice hypermarket
– costa intre 25 si 30 de lei/ trei litri.
sursa: doctorulcasei