Unul dintre militanții pentru drepturile românilor din Marea Britanie, dr. Tommy Tomescu, îi transmite președintelui Iohannis că nu trebuie să semneze pentru noul proiect de îngrădire a unordrepturi ale cetățenilor români care lucrează în UE.
El spune că acest proiect este umilitor pentru români și că românii din diaspora nu au fost întrebați dacă sunt de acord să nu beneficieze de protecție sau să-și găsească un loc de muncă în UE, deși muncesc cinstit și plătesc taxe.
„Domnule președinte, ne-ați trădat! Ați promis că veți semna pentru a legitima statutul românilor de sclavi în UE. Domnule președinte – trădător de țară, România este mai îndreptățită să limiteze libera circulație a bunurilor, serviciilor și capitalului din UE, decât este Regatul Unit al Marii Britanii sau alte țări din UE să limiteze drepturile românilor în cadrul UE!
90% din industria petrolieră, 90% din producția de autoturisme, 70% din metalurgie și producția de echipamente electrice și 30% din agricultură ale României a fostACAPARATĂ de companii din UE, dar dvs. NU ați propus și nici nu sunteți de acord culimitarea accesului lor și oprirea beneficiilor fiscale pentru aceste companii în România.
Doar 4% din piața muncii din Regatul Unit al Marii Britanii este ocupată de cetățeni europeni, din care doar 0,2% sunt români, iar dvs. ați declarat că sunteți de acord cu proiectul prin care să li se limiteze drepturile românilor în Regatul Unit al Marii Britanii și orice stat din UE. Companii din UE își trimit profitul în țările lor și românii sunt nevoiți să meargă să muncească în aceste țări, pentru că piața de producție este acaparată de produsele acestor companii.
Statele membre care profită de libera circulație a bunurilor, serviciilor și capitalului în cadrul UE nu pot restricționa drepturile românilor de pe urma cărora au profitat. Regatul Unit al Marii Britanii a cerut rambursarea banilor cheltuiți pentru Euro, având în vedere că nu face parte din euro și dvs. sunteți de acord, dar de ce nu ați cerut rambursarea completă a banilor cheltuiți de România, pentru a intra în spațiul Schengen, fără a fi parte a acestuia?
Marea Britanie a cerut să nu mai plătească alocații pentru copii, dacă românii plătesc taxe în Marea Britanie și copiii locuiesc în România și dvs. sunteți de acord cu asta, dar nu ați cerut măsuri pentru a compensa plecarea din statul membru a cetățenilor instruiți în România pe banii statului român.
1. Ați întrebat românii din diaspora dacă sunt de acord să nu beneficieze de protecție sau să-și găsească un loc de muncă în UE, deși muncesc cinstit și plătesc taxe?
2. Le veți plăti dvs. sau statul român ajutor de șomaj românilor care muncesc în UE, atunci când vor rămâne fără job, până își vor găsi altul?
3. Aveți dvs. mandat să semnați că sunteți de acord și apoi să ne privați de drepturile noastre?
citeste mai multe pe: ziarulromanesc.net