Ingrediente topping:
- 2 cani făină
- 1 lingurita praf de copt
- 1/3 cană zahar
- 1/3 cană zahar brun
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță nucșoară
- 12 linguri unt nesărat, topit
Ingrediente prajitura:
- 16 linguri de unt nesarat
- 1 1/2 cani de zahar
- 3 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 1/2 cani făină
- 2 lingurite praf de copt
- 3 galbenusuri de ou
- 1/4 cana lapte
- 4 cani de afine
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C. Pentru prepararea topping-ului, se amesteca faina, praful de copt, zaharul, scorțișoară, nucșoară într-un bol mediu.
Se incorporeaza untul topit cu o furculiță. Omogenizati si pastrati deoparte.
Pentru pregatirea prajiturii, in castronul de mixer, amestecati unt și zahăr până la omogenizare. Adăugați ouălele unul cate unul. Adăugați vanilie. Se adauga faina si praful de copt intr-un castron mic. Adăugați amestecul de făină, alternand cu galbenusurile si laptele.
Transferati aluatul in tava, adaugati afinele si presarati topping-ul.
Coaceți aproximativ 40-50 de minute. Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Sursa: restaurantedelux.ro