Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, galbenus de ou, zahar brun, esenta de vanilie, ulei, morcov, crema de branza, unt, zahar pudra.
Ingrediente prajitura:
- ⅓ cana faina
- ½ lingurita praf de copt
- ¼ linguriță de sare
- ½ lingurita scortisoara
- ¼ linguriță nucșoară
- ⅛ linguriță ghimbir tocat
- 1 galbenus de ou
- ¼ cană de zahăr brun
- ¼ linguriță esenta de vanilie
- 2 linguri ulei
- 1 morcov
Ingrediente glazură:
- 30gr cremă de brânză
- 1 lingura de unt
- ¼ linguriță esenta de vanilie
- ½ ceasca zahar pudra
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Într-un bol mediu combinati faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir și se amestecă bine.
Curatati morcovul, apoi dati pe razatoare intr-un bol. Adaugati gălbenușul de ou, zahar brun, vanilie și ulei. Amestecati bine.
Se incorporeaza ingredientele uscate si se omogenizeaza amestecul.
Impartiti aluatul in doua forme termorezistente. Coaceți timp de 30 de minute.
Între timp, amestecati crema de brânză, unt și esenta de vanilie într-un castron, se incorporeaza zahărul pudră si se omogenizeaza.
Raciti prajitura complet, apoi turnati glazura. Lasati sa se intareasca si serviti.
restaurantedelux.ro