Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, galbenus de ou, zahar brun, esenta de vanilie, ulei, morcov, crema de branza, unt, zahar pudra.

Ingrediente prajitura:

  • ⅓ cana faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ linguriță de sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ linguriță nucșoară
  • ⅛ linguriță ghimbir tocat
  • 1 galbenus de ou
  • ¼ cană de zahăr brun
  • ¼ linguriță esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov

Ingrediente glazură:

  • 30gr cremă de brânză
  • 1 lingura de unt
  • ¼ linguriță esenta de vanilie
  • ½ ceasca zahar pudra

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Într-un bol mediu combinati faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir și se amestecă bine.

Prajitura_cu_morcovi_si_glazura_de_crema_de_branza

Curatati morcovul, apoi dati pe razatoare intr-un bol. Adaugati gălbenușul de ou, zahar brun, vanilie și ulei. Amestecati bine.

Prajitura_cu_morcovi_si_glazura_de_crema_de_branza_02

Se incorporeaza ingredientele uscate si se omogenizeaza amestecul.

Prajitura_cu_morcovi_si_glazura_de_crema_de_branza_03

Impartiti aluatul in doua forme termorezistente. Coaceți timp de 30 de minute.

Prajitura_cu_morcovi_si_glazura_de_crema_de_branza_04

Între timp, amestecati crema de brânză, unt și esenta de vanilie într-un castron, se incorporeaza zahărul pudră si se omogenizeaza.

Prajitura_cu_morcovi_si_glazura_de_crema_de_branza_06

Raciti prajitura complet, apoi turnati glazura. Lasati sa se intareasca si serviti.

Prajitura_cu_morcovi_si_glazura_de_crema_de_branza_10

restaurantedelux.ro