Sos de fasole neagra cu coriandru din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, fasole neagra, sare, chimen, suc de limeta, apa, coriandru, chips-uri tortilla.


Sos de rosii uscate cu crema de branza

5 deserturi traditionale turcesti de incercat macar o data in viata

Aripioare de pui la gratar in sos iute


 

Ingrediente: 

  • 1/4 ceasca ulei de măsline
  • 2 cepe, tocate
  • 4 catei de usturoi, curatat si tocat
  • 2 ardei iuti, fara semințe și tocati
  • 2 cutii fasole neagra, clătită și scursă
  • 1 1/2 lingurite de sare
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 2 linguri suc de limeta
  • 3 linguri de apa
  • 1/4 ceasca coriandru tocat
  • chips-uri tortilla, pentru servire

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de măsline la foc mediu într-o cratiță mică. Adaugati ceapa, usturoi, ardei iute.

 

Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ zece minute.
Se transferă amestecul de ceapa fierte la blender și se adaugă fasolea, sare, chimen, suc de limeta, apă și coriandru.

 

Procesati pana se omogenizeaza.
Se transferă într-un castron de servire. Servi la temperatura camerei cu chips-uri tortilla.

 

 

sursa