Ficatei de pui cu fasole din: fasole alba, ficatei de pui, rosii, costita afumata, ceapa, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare, piper.

Ingrediente:Ficatei de pui cu fasole

  • 850 g fasole albă fiartă
  • 500 g ficăţei de pui
  • 5 roşii mijlocii
  • 100 g costiţă afumată
  • 5 cepe mijlocii
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură maghiran
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cepele şi usturoiul. O ceapă şi 2 căţei de usturoi le tai mărunt. Restul de cepe le tai în patru. Speli roşiile, le tai în patru si îndepărtezi seminţele, apoi tai roşiile mărunt.

Intr-o oală mare încingi 2 linguri de ulei în care căleşti ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Adaugi fasolea şi roşiile. Speli şi adaugi frunzuliţele de maghiran. Laşi să fiarbă 5 minute, apoi condimentezi cu sare şi piper. Speli fîcăţeii şi îi laşi să se zvânte.

Apoi înfigi în ţepuşe fîcăţeii, sferturile de ceapă şi feliile de costiţă. Restul de ulei îl încingi într-o tigaie, în care prăjeşti frigăruile circa 10 minute, întor-cându-le mereu. Condimentezi cu sare şi piper şi aşezi frigăruile în farfurii, peste fasole.

 

sursa: restaurantedelux.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *