• Ingrediente

    2 oua
    o cana apa minerala ( bere, lapte)
    un dovlecel potrivit
    2-3 linguri ulei
    marar
    patrunjel
    sare, piper
    o cana faina
    cascaval ras (cate 2 linguri pentru fiecare clatita)

  • Mod de preparare

    Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia. La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca.

    Prajim apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem si cat sunt fierbinti, le umplem cu cascaval ras si le rulam sau le impaturim in patru. Se pot de asemenea umple cu crema de branza.

  • Mod de servire

    Clatitele cu dovlecei sunt bune atat calde cat si reci, servite cu smantana.

 

Sursa: culinar.ro