Chiftelute din carne de vita cu masline
Timp: 50 min.
Nivel: usor
8 portii
Aceste chiftele din carne de vita cu masline se pot servi alaturi de un piure din cartofi, dar si simple. Carnea de vita suculenta si proaspata, amestecata cu verdeata si condimente, aduc in casele noastre mirosul ce ademeneste fiecare membru al familiei in bucatarie. Nu putea sa lipseasca din acestechiftelute din carne de vita cu masline usturoiul, ingredientul ce ofera un gust special.
Preparati acum chiftele din carne de vita cu masline.
Ingrediente
piper dupa gust
30 g masline tocate
1 lingurita pesmet
1 catel de usturoi, presat sau fin tocat
1 legatura ceapa
o jumatate legatura patrunjel, tocat marunt
250 g carne de vita
ulei – pentru prajit
sare dupa gust
Pentru a prepara chiftelute cu masline, trebuie mai intai sa indepartam samburii maslinelor si sa le tocam. Dupa aceea, se zdrobeste catelul de usturoi, se toaca ceapa si patrunjelul marunt, nu inainte de a le spala si se lasa deoparte.
Se amesteca carnea tocata cu ceapa, usturoi, pesmet, masline, oregano si patrunjel.
Se condimentează dupa gust cu sare si piper.
Formati chiftelutele de mici dimensiuni.
Se prajesc in ulei fierbinte.
Sursa: bewoman.ro