Scenariul acest filmuleţ are la bază o idee a companiei „Samsung” prin care se doreşte evidenţierea faptului că putem comunica la fel de bine cu ajutorul gesturilor ca şi prin viu grai. Eroul acestui filmuleţ este un tânăr cu deficienţe de auz din Istanbul, care rămâne surprins când cei cu care interacţionează pe stradă într-o zi obişnuită îi răspund prin limbajul semnelor.

Mergând pe stradă alături de sora lui, acest tânăr întâlneşte oameni de vârste diferite dar care socializează cu el ca şi când şi ei ar avea aceeaşi problemă de auz. Ceea ce nu ştia Muharrem era faptul că timp de o lună de zile, o echipă întreagă montase camere de luat vederi pe tot traseul pe unde sora lui îl conducea prin oraş şi mai mulţi voluntari din cartier învăţaseră limbajul semnelor.

Muharrem rămâne surprins când un bătrânel simpatic îl salută binevoitor, când o altă tânăra îşi cere politicos scuze pentru o ciocnire involuntară sau când un bărbat le mulţumeşte prin gesturi potrivite celor doi, dăruindu-le la final câte un măr.

Pe chipul lui s-a citit mirarea mai ales atunci când conducătorul taxiului în care abia se urcaseră conversează cu Muharrem în limbajul mimico-gestual de parcă l-ar cunoaşte de o viaţă. La final, mesajul interactiv pe care tânărul îl vizionează pe un panou de reclamă este cu totul excepţional.

Tânăra de pe suportul vizual oferă detalii despre un nou serviciu bazat pe comunicarea mimico-gestuală iar Muharrem vorbeşte în timp real cu ea. Când a văzut că a fost filmat cu camera ascunsă, tânărul nostru s-a emoţionat profund gândindu-se la gesturile incredibile de solidaritate de care a avut parte în acea zi.

livebiz.ro