România are planuri ambițioase în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii iar Marea Britanie este pregătită să ajute în acest sens, a declarat, marți, la finalul misiunii comerciale la care au participat 50 de companii britanice, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România

“Aș vrea să vă spun că sunt mândru că avem astăzi (marți, 10 martie 2015 — n.r.) în România cea mai numeroasă delegație comercială din Marea Britanie de la Revoluție încoace. România are niște planuri foarte ambițioase mai ales în domeniul infrastructurii, iar Marea Britanie este foarte potrivită să ajute România în acest sens. Consideră că România și Marea Britanie se potrivesc în acest domeniu”, a afirmat Brummell.

La rândul său, șeful delegației comerciale de la Londra, Brian Welson, a menționat că România are capacitate organizatorică, iar companiile britanice sunt dispuse să investească în țară.

“România are la dispoziție o resursă extraordinară de dezvoltare. Companiile britanice sunt dispuse să ajute economia României, în așa fel încât schimbările să fie semnificative. Industria britanică trebuie să joace un rol-cheie în procesul de modernizare al României”, a spus Welson.

Peste 50 de companii britanice au vizitat Bucureștiul pe 9 și 10 martie, în cadrul celei mai mari misiuni comerciale britanice în România de după Revoluția din 1989. Inițiativa, care are scopul de a stimula tranzacțiile comerciale cu România, a fost condusă de Brian Welson, ambasadorul comercial al Agenției Guvernamentale Britanice pentru Comerț și Investiții /UKTI/.

Vizita a făcută parte dintr-un program mai amplu care vizează dublarea tranzacțiilor comerciale ale Marii Britanii cu Europa Centrală și de Est /ECE/ la 30 miliarde lire sterline, până în 2020. Delegațiile GREAT Mega Mission 2015 au explorat oportunitățile locale de afaceri din sectoare precum transportul public, managementul resurselor de apă, mediu, energie nucleară, petrol și gaze naturale.

Comerțul bilateral dintre România și Marea Britanie a ajuns la 3 miliarde de euro în 2014, investițiile britanice în România ridicându-se în prezent la 6,5 miliarde de euro.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *