Turismul românesc a pierdut circa 50 milioane de euro prin neaplicarea legii voucherelor de vacanță de la 1 ianuarie 2015, a declarat, marți, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, într-o conferință de prezentare a Târgului de Turism al României (TTR).

,,Am discutat acest aspect și la Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, iar joi, la deschiderea Târgului, vom înmâna premierului Victor Ponta o petiție în acest sens. Am ajuns la aceste cifre luând în calcul că există 5,1 milioane de salariați care prin aceste vouchere de vacanță, ce pot fi echivalentul a șase salarii, pot lua 32 de miliarde de lei. Noi am calculat și am luat ca prognoză 5% din această piață, deci 250.000 de salariați. Este o cifră foarte realistă pentru că am statisticile de anul trecut când numai pe litoralul românesc au fost peste 720.000 de turiști’, a apreciat Răducan.

 

Patronatele din turism au cerut săptămâna trecută ministrului Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, demisia conducerii Autorității Naționale pentru Turism (ANT) din cauza neaplicării legii voucherelor de vacanță.

,,Nu este destinul nimănui să fie ministru. De la minister nu am primit niciun răspuns în acest sens. Cu toate acestea, avem un dialog consistent cu secretarul de stat pentru turism din MECT, Bogdan Pandelică, în special pe proiectul Legii Turismului’, a precizat Alin Burcea, prim-vicepreședinte la Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

A 33—a ediție a Târgului de Turism al României se desfășoară în perioada 12-15 martie, în Capitală, la Romexpo. La manifestare participă 280 de firme care expun pe o suprafață de 11.700 metri pătrați.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *