Cum se prepara sarmale boieresti din piept de curcan sau sarmalute in foi de varza sarace in colesterol.
Despre sarmalele din carne de gasca, Pastorel Teodoreanu, gurmandul cel hatru care a marcat jumatate de secol de literatura gastronomica romaneasca, spunea ca sunt.. Mancare boiereasca.
Oare ce ar fi avut de spus nanasul bucatariei noastre nationale dacar ar fi ajuns, ca mine, intr-o gospodarie prahoveana, unde fala mesei erau… sarmalele carne de curcan?
Poate s-ar fi bucurat de gustul lor minunat, gandind si cat de sarace in colesterol sunt ?i… ar fi cerut reteta. Eu asa am facut. Drept pentru care o impartasesc si domniilor voastre.
Ingrediente
o varza
otet
sare
un piept de curcan
doua cepe
doi ardei grasi
80 g orez
o legatura de marar
piper
Se ia o varza potrivita, se curata de cotor si se oparește in apa cu sare si cu otet. Apoi se desfac frunzele si se curata de partea groasa.
Pieptul de curcan se toaca, se amesteca bine cu puțin orez, se adauga doua cepe tocate, doi ardei grasi taiati marunt, o legatura de marar si un pic de orez.
Sursa: bewoman.ro