România ar arăta altfel dacă fiecare dintre noi ar avea grijă de banul public și de aceea am negociat, pentru Târgul de Turism al României, un stand standard, cu 10% mai ieftin decât în anii trecuți, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Simona Man, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), la deschiderea ediției de primăvară a Târgului de Turism al României.

,,Am plătit 8.500 euro față de peste 100.000 de euro în anii trecuți. Sigur, eu mi-am dorit, în primul rând, să facem economie, să drămuim banul public, nu este banul meu sau al colegilor, este banul public. Este un stand și ieftin și foarte frumos. Am considerat că trebuie să venim cu ceva nou. Mi-am dorit să prezentăm o Românie autentică. Mergând la manifestări similare internaționale din lumea întreagă — Tel Aviv, Milano, Madrid, Istanbul — am văzut că România autentică prinde foarte bine la public. Am considerat că noi trebuie să ne cunoaștem în primul rând țara, obiceiurile, tradițiile, valorile, ca să putem să le putem promova’, a spus Simona Man.

În urmă cu două zile, conducerea Romexpo afirma că ANT nu și-a cumpărat, încă, stand la Târgul de Turism al României, fiind, la acel moment, ,,în negocieri’.

,,Aceste manifestări sunt esențiale deoarece reușim să aducem în același loc o mare parte din industria de turism atât internă cât și internațională. Instituțional, lucrurile nu se pot face ca în mediul privat. Urmăm niște proceduri, urmăm legislația în vigoare. Eu sunt acolo să reprezint legea. Sigur că și eu mi-aș dori să fac lucruri într-o fracțiune de secundă. Chiar premierul a spus astăzi că trebuie să venim cu lucruri noi în administrația publică. Sunt convinsă că aceste schimbări vor avea loc repede. Este nevoie de o schimbare, de un suflu nou. România are nevoie de o schimbare’, a precizat Simona Man.

A 33-a ediție a Târgului de Turism al României se desfășoară în perioada 12 — 15 martie în Capitală, la Romexpo. La manifestare participă peste 280 de firme care expun pe o suprafață de 11.700 metri pătrați.

agerpres.ro