Prajiturele cu piure de morcovi si glazura de portocale

Prajiturele cu piure de morcovi si glazura de portocale din: morcovi baby, suc de portocale, faina, zahar, ovaz, praf de copt, sare, nuca de cocos, unt, ou, lapte batut, vanilie, albus de ou, suc de lamaie, suc de portocale.

Ingrediente prajiturele:

  • 10 morcovi baby
  • 1/4 ceasca suc de portocale
  • 2 3/4 cani de faina
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 ceașcă ovăz
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 cană nucă de cocos
  • 1/2 cana unt rece, nesărat, tăiat în bucăți
  • 1 ou
  • 3/4 cană lapte bătut
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 albus de ou, bătut

Ingrediente glazura:

  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale proaspăt
  • 1 cana zahăr

Mod de preparare:

Într-un castron mic, combinati morcovii și suc de portocale. Acoperiți vasul bine cu folie alimentara și dati la microunde timp de aproximativ 5 minute. Într-un procesor de alimente, amestecati morcovii si sucul de portocale pana se omogenizeaza. Pastrati piureul de morcov deoparte.

 

Incalziti cuptorul la 200C. In 2 tavi asezati hartie de copt. Într-un castron mare, amestecati împreună făină, zahăr, ovăz, praf de copt, sare și nucă de cocos. Adăugați untul și cu mainile sfaramati si incorporati untul in amestecul de faina.

Prajiturele_cu_piure_de_morcovi_si_glazura_de_portocale_02

Într-un bol mediu, amestecati împreună ou, lapte batut, vanilie și piureul de morcov. Se toarnă ingredientele umede în ingredientele uscate și se amestecă împreună cu telul pana la omogenizare.

Prajiturele_cu_piure_de_morcovi_si_glazura_de_portocale_04

Framantati aluatul doar ușor. Presarati faina pe suprafata de lucru si impartiti in doua. Intindeti fiecare bucata de aluat. Se taie fiecare bucata de aluat intinsa in 8 triunghiuri care se transfera in tavile pregatite. coc in tava.

Prajiturele_cu_piure_de_morcovi_si_glazura_de_portocale_05

Amestecati împreună albușul de ou și 1 lingura de apa. Ungeti prajiturele. Coaceți 15-18 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Prajiturele_cu_piure_de_morcovi_si_glazura_de_portocale_06

Pregatiti glazura, amestecati suc de lamaie, suc de portocale și zahăr împreună într-un castron mic. Turnati glazura peste prajiturele. Lasati sa se intareasca si serviti.

Prajiturele_cu_piure_de_morcovi_si_glazura_de_portocale_08

 

restaurantedelux.ro