Ingrediente:

  • 4 linguri plus 1/2 lingurita unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1/3 cană de zahăr
  • 3 oua
  • 1/3 ceasca făină
  • 1/4 linguriță sare
  • 240gr ciocolata neagra, topita
  • zahăr pudră
  • frisca sau inghetata de vanilie, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Ungeti cu putin unt 4 forme de briose, apoi presarati cu putin zahar.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra
În castronul de mixer, bateti untul și zahărul pana la omogenizare.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_02

Adăugați ouăle, unul cate unul si bateti bine dupa fiecare ou. Incorporati făină și sare, amestecati usor. Incorporati ciocolata topita si amestecati pana se omogenizeaza.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_03

Puneti aluatul in forme si coaceti 8-10 minute. Scoateți din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_05

Presarati zahar pudra si serviti cu frisca sau inghetata de vanilie.

Briose_cu_ciocolata_neagra_si_zahar_pudra_06

 

retsaurantedelux.ro