Corpurile celor 21 de persoane decedate în atentatul care a avut loc miercuri la Muzeul Bardo din Tunis “au fost identificate toate”, a făcut cunoscut sâmbătă un oficial din cadrul Ministerului Sănătății, confirmând că ultima victimă este de naționalitate rusă, transmite AFP.

imageResize (2)

“Toate corpurile au fost identificate, suntem pe cale să le repatriem”, a declarat directorul serviciilor de urgență din cadrul Ministerului tunisian al Sănătății, Naoufel Somrani.

În timp ce vineri seară mai rămăsese o victimă de identificat, el a confirmat că aceasta este de naționalitate rusă.

Anterior, Moscova anunțase că una dintre victime este rusă — o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani, cu domiciliul în Italia—, fapt confirmat sâmbătă de autoritățile de la Tunis.

Revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), acest atac asupra principalului muzeu din țară, fără precedent de la revoluția din 2011, s-a soldat cu moartea a 20 de turiști străini și a unui polițist tunisian.

Cei doi autori ai atentatului, doi tineri tunisieni care au fost uciși de poliție la scurt timp după atac, au fost pregătiți în mânuirea armelor în Libia, potrivit guvernului

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *