Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, face, luni, o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu omologul român, Mircea Duşa, informează Ambasada Marii Britanii.

 

“Marea Britanie şi România au dezvoltat un parteneriat strategic ale cărui priorităţi sunt prosperitatea şi securitatea. Guvernul de la Londra a salutat angajamentul României de a aloca doi la sută din Produsul Intern Brut (PIB) în domeniul apărării, până în 2017, precum şi găzduirea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est (Multinational Divisional HQ, South-East Europe) şi a uneia dintre cele şase Unităţi pentru Integrarea Forţelor NATO (NATO Forward Integration Unit)”, se arată în comunicatul Ambasadei britanice.

“Marea Britanie s-a angajat să contribuie la aceste noi structuri organizate sub umbrela Alianţei Nord-Atlantice. De asemenea, după încheierea Summit-ului NATO din Ţara Galilor, Marea Britanie a luat parte la un exerciţiu militar comun cu România şi va mai participa, în curând, cu un contingent de 350 de militari la alte trei astfel de exerciţii”, mai precizează comunicatul.

Totodată, misiunea diplomatică subliniază faptul că vizita lui Michael Fallon are loc la scurt timp după cea a ministrului britanic de Externe, Philip Hammond, în ianuarie 2015, confirmând relaţia apropiată de care se bucură România şi Marea Britanie.

mediafax.ro