Berzele de la Schitu Golesti au renunţat la stâlpul pe care au stat în ultimii ani, dar nu s-au mutat prea departe. Păsările, al căror cuib a fost distrus cu voie de la Ministerul Mediului, și-au ales loc de casă nouă la numai doi stâlpi distanţă de vechiul cuib. Oamenii din zonă s-au bucurat că berzele nu au plecat din satul lor, ba chiar încearcă să le ajute, doar să vadă cuibul gata cât mai repede.

barza_56993000

 

Doamna Maria a decis să le dea berzelor o mână de ajutor. Le-a pus în grădină paie şi bețe, ca să-şi poată construi cuibul cât mai repede.

„E o plăcere. Noi întotdeauna numărăm puii, dacă au făcut trei, dacă rămân doi, că așa se zice, că ar păstra decât doi. Nu, au făcut și trei și au rămas toți”, spune ea.

Şi noul vecin al berzelor se bucură de sosirea lor. Nu îl deranjează că păsările au ales stâlpul din faţa casei lui pentru a-şi face noul cuib.

„Să fi văzut-o ieri ce muncea. De la 9, deja începuseră să care să își facă cuib”, spune Florin Cornea.

Cum e obiceiul, el le-a pus nume înaripatelor: Cornelia și Cornelius. Bărbatul are și o explicație: „Cornelius e după numele vechiului stăpân care i-a “zgornit””.

Berzele de la Schitu Golești au ignorat cuibul propus de instituțiile guvernamentale și au preferat să își construiască unul nou la doar 50 de metri distanță de cel vechi.

Săteanul care a obținut acordul Guvernului pentru mutarea cuibului e și el mulțumit.

Berzele s-au pus pe treabă. Potrivit specialiștilor, construcția noului cuib va dura cel puțin șapte zile. Abia apoi, femela își va putea depune ouăle.

digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *