Fostul președinte Traian Băsescu îi cere actualului șef al statului Klaus Iohannis să nu îl valideze pe Eugen Teodorovici ca ministru al Finanțelor Publice, pe motiv că acesta din urmă ar fi votat împotriva cererii de încuviințare a arestării senatorului PSD Dan Șova.

“Domnule președinte Iohannis, înțeleg că v-ați înțeles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finanțe. Și eu am făcut erori. Poate nu ați știut că s-a opus reținerii și arestării lui Dan Șova pentru falsificarea probelor.

Dar astăzi, când știți acest lucru din imaginile de la Gândul, a-l valida pe Teodorovici, care a votat pentru ascunderea adevărului, este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco și în brațele turnătorului Felix. Vă rog, rămâneți pentru români cel din 16 noiembrie 2014. Toți avem nevoie de speranță, inclusiv un fost președinte”, scrie Băsescu, duminică, pe contul său de Facebook.

Eugen Teodorovici și Marius Nica vor depune luni la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe, respectiv ministru al Fondurilor Europene, a anunțat vineri Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanțe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

De asemenea, se arată că la conducerea Ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 10,00.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *