Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi din: brânză de vaci, brânză cuarc, brânză rasă (Parmezan/ Edam (Olanda)/ Emmenthal), ouă, ierburi mixte (pătrunjel, ierburi fine – arpagic tarhon, măghiran, creson, asmăţui etc.), usturoi, sare de mare naturală, piper, nucşoară, ulei pentru vasul de gătit, fasole verde proaspătă, ardei verzi şi roşii, cartofi, ţelină, ulei de măsline, pătrunjel tocat, consomeu de legume, suc de sfeclă roşie
Ingrediente:
- 160 g brânză de vaci
- 160 g brânză cuarc
- 80 g brânză rasă (Parmezan/ Edam (Olanda)/ Emmenthal)
- două ouă, două linguri de ierburi mixte (pătrunjel, ierburi fine – arpagic tarhon, măghiran, creson, asmăţui etc.)
- un căţel de usturoi tocat
- sare de mare naturală
- piper
- nucşoară
- ulei pentru vasul de gătit
Pentru platoul de legume:
- 150 g fasole verde proaspătă, curăţată
- 150 g ardei verzi şi roşii
- 150 g cartofi curăţaţi
- 150 g ţelină curăţată
- 3 linguri de ulei de măsline presat la rece
- o lingură de pătrunjel tocat
- o lingură de ierburi tocate
- sare de mare naturală
- consomeu de legume
Pentru perlele de cartofi:
- 800 g cartofi, curăţaţi
- două linguri de suc de sfeclă roşie
Mod de preparare:
Puneţi cuarcul şi brânza de vaci într-o sită foarte fină şi scurgeţi pentru 30 de minute. Combinaţi toate ingredientele pentru sufleu.
Amestecaţi bine şi condimentaţi după gust. Ungeţi cu puţin ulei 4 vase pentru cuptor şi umpleţi-le cu amestecul acesta.
Puneţi în cuptor, într-o tavă cu apă (bain- marie) la 160 grade Celsius, pentru 30-45 de minute, până când sunt gata.
Pentru patul de legume, tăiaţi pe diagonală fasolea verde, în bucăţi mici de 1 cm lungime şi opăriţi-le pentru 5 minute.
Tăiaţi morcovii, ţelina şi ardeii în bucăţi alungite. Intr-o oală fierbeţi uşor, înăbuşit, morcovii, ţelina şi ardeii, în puţin ulei.
Adăugaţi fasolea verde. Condimentaţi cu sare, diluaţi cu puţin consomeu şi fierbeţi la foc mic până când legumele sunt „al dente” (uşor tari).
Adăugaţi ierburi proaspete. Pentru perlele de cartofi folosiţi, luaţi cartofii şi tăiaţi-i în biluţe mici, cu un cutter. Fierbeţi-i în sucul de sfeclă roşie. Puneţi deoparte.
restaurantedelux.ro