Aparitia vergeturilor si tratarea lor cu ulei de argan
Vergeturile sunt leziuni ale pielii ce apar, de obicei, din cauza creșterii sau scaderii rapide în greutate insa pot fi rezultate si din multe alte motive cum ar fi sarcina, bodybuilding, disfunctii ale glandei corticosuprarenale care produce hormonii de stres sau un tratament prelungit cu creme ce contin corticosteroizi.
Vergeturile rezultate ca urmare a sarcinii sunt cele mai frecvente, deoarece majoritatea femeilor trec prin această fază o dată sau de mai multe ori pe parcursul vieții. In timpul sarcinii, femeile câștigă mult în greutate într-un timp scurt și apoi rămân la acea greutate o perioadă lungă de timp. Pielea umană este foarte elastică în mod natural, dar evident, are limitele sale si atunci cand aceste limite sunt suprasolicitate elasticitatea sa cedează. Ca urmare a acestei pierderi de elasticitate, apar linii fine pe pielenumite vergeturi.
Aparitia vergeturilor are loc in stratul de mijloc al pielii numit derm. Țesutul dermului se poate rupe ca urmare a întinderii rapide, creând astfel vergeturi sau cicatrici.

Ulei de argan împotriva vergeturilor

Uleiul de argan a dobândit faima extraordinară ca fiind un produs cosmetic cu rol preventiv și curativ împotriva vergeturilor. Uleiul de argan este absorbit ușor in piele lăsând o senzaţie mătăsoasă. Bogat în antioxidanti,uleiul de argan este în mod natural conceput pentru a lucra în sinergie cu alte componente esențiale(ex. uleiul de migdale dulci sau uleiul de trandafir) pentru a reduce vergeturile semnificativ și rapede. Este mult mai usor să prevenim formarea vergeturilor decât să le vindecăm. Aplicarea regulată de ulei de argan in timpul sarcinii ajută pielea împotriva pierderii elasticității. Acesta previne distrugerea proteinelor structurale esențiale, cum sunt colagenul și elastina. De asemenea, ajută pielea să se regenereze prin refacerea naturală de elastina si colagen la nivel celular.
Concentrația de acid linoleic în uleiul de argan este de trei ori mai mare decât în uleiul de măsline. Acest acid gras esential are un rol foarte important în păstrarea integrității celulei. Cu cât integritatea celulară este mai mare, cu atât elasticitatea pielii este mai mare. Conținutul ridicat de tocoferoli din uleiul de argan îi conferă capacitatea de a proteja împotriva activității radicalilor liberi. Are un puternic efect anti-stres, păstrează integritatea și elasticitatea pielii și, bineînțeles, o protejează în mod natural impotriva oxidării. Fermitarea și integritatea pielii sunt dependente de elasticitate și ea previne deteriorarea internă și externă a pielii. De asemenea, uleiul de argan tratează si decolorarea pielii care rezultă odată cu formarea vergeturilor.

Mod de utilizare al uleiului de argan impotriva vergeturilor

Uleiul de argan poate fi folosit sub formă de amestec cu alte uleiuri cum ar fi uleiul de migdale dulci și uleiul de trandafir. Totuși, poate fi utilizat și în formă brută pură datorită concentrațiilor mari în toate componentele esențiale. Acest amestec de ulei de argan poate fi aplicat pe burtă sau orice altă parte a corpului acolo unde este nevoie. Datorită faptului că uleiul de argan patrunde foarte ușor în piele nu este nevoie de un masaj intensiv. Este suficient doar un masaj ușor. Aplicarea uleiului de argan de două ori pe zi în zona cu vergeturi este suficienta siva creste foarte mult elasticitatea pielii din zona afectată.

 

frunza-verde.ro