La niciun an de când operează zboruri de pe Aeroportul de la Otopeni, gigantul low-cost Ryanair a reușit să scoată două companii aeriene din competiţia de pe rutele spre Londra şi Dublin.

ryanair_26654400

 

Intrarea Ryanair pe Aeroportul de la București i-a afectat pe englezii de la easyJet, care reveniseră în octombrie 2013 cu zboruri spre Londra. Ryanair nu a așteptat prea mult și a început să zboare spre aceeași destinație din aprilie 2014.

Cu doi noi operatori pe ruta București-Londra, competiția s-a întețit la șase jucători: Tarom, Blue Air, British Airways, Wizz Air, easyJet şi Ryanair.

La un an de la primul zbor al EasyJet pe ruta București-Londra, compania a anunțat că încetează operațiunile de la București. Ultimul zbor al EasyJet a fost efectuat vineri, 27 martie. Aceasta este a doua retragere a companiei de pe piața românească.

Bătălia pe Dublin

O altă companie pe care Ryanair a reușit să o scoată din competiție este Tarom. La aproape un an de când gigantul low-cost zbura spre Dublin – din aprilie 2014, Tarom a anunțat în luna februarie a acestui an că anulează zborurile spre capitala Irlandei. În afară de Tarom, și Blue Air oprează zboruri pe această rută. Tarom a lansat ruta spre capitala Irlandei în mai 2013, cu trei zboruri săptămânale.

Ryanair a început de astăzi să zboare și pe ruta București-Madrid şi se aşteaptă ca prin cele patru rute de la București (nr. – spre Londra, Dublin, Bruxelles și Madrid) să transporte 500.000 de pasageri pe an, cu un total de 64 de zboruri/săptămână.

economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *