O fotografie care prezintă un copil uitându-se în aparatul foto, cu mâinile ridicate şi o figură îngrijorată, este cea mai distribuită pe reţelele sociale online.

Imaginea a fost publicată pe reţeaua Twitter de fotojurnalista Nadia Abu Shaban din Fâşia Gaza, iar protagonistă este o fetiţă în vârstă de patru ani, din Siria, care a ridicat mâinile în momentul în care a fost fotografiată pentru că a crezut că aparatul foto este de fapt o armă, informează bbc.com.

Imaginea publicată pe Twitter a fost redistribuită de peste 11.000 de ori, iar vineri a fost publicată şi pe platforma Reddit, atrăgând peste 5.000 de voturi pozitive şi 1.600 de comentarii.

 

CA4zS7fWYAAaEIJ

 

Potrivit BBC, imaginea a fost realizată de fotograful turc Osman Sağırlı, iar fetiţa din imagine se numeşte Hudea. Fotografia a fost făcută în decembrie 2014 în tabăra de refugiaţi Atmeh din Siria, la circa 150 de kilometri depărtare de localitatea natală a fetiţei care locuia anterior în Hama.

Fotografia, care a fost realizată cu un teleobiectiv, dispozitiv ce a facut-o pe micuţa Hamea să creadă că aparatul este o armă, a fost publicată prima dată în ziarul Türkiye, pentru care Sağırlı lucrează de 25 de ani.

mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *