Mii de turiști sunt așteptați să își petreacă sărbătorile pascale în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare variind, în prezent, între 35% și 75%.

imageResize

Potrivit datelor furnizate, miercuri, AGERPRES de către Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului (APDT) Prahova, gradul de ocupare a locurilor de cazare de pe Valea Prahovei pentru perioada sărbătorilor pascale variază, în funcție de stațiune, de la 35% la 75%.

Cele mai multe locuri de cazare sunt ocupate în Bușteni (aproximativ 75%), în timp ce la Sinaia sunt ocupate peste 50% din locurile de cazare disponibile în stațiune, iar la Azuga doar în proporție de aproximativ 35%, menționează sursa citată.

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia, cu certitudine, pe pârtiile de altitudine din Sinaia, iar turiștii se vor putea distra și în Fun Park-ul amenajat la baza domeniului schiabil Kalinderu din Bușteni.

În ceea ce privește prețurile practicate pentru pachetele turistice de Paște, acestea variază în funcție de clasarea unităților de cazare, dar și de facilitățile oferite de operatori.

Astfel, o vilă de trei stele din Sinaia are în ofertă un sejur în cameră dublă cu patru nopți de cazare, mic dejun inclus, brunch tradițional în ziua de Paște, întâmpinare cu ouă roșii, cozonac și vin în noaptea de Înviere și tombolă la 395 lei/persoană/sejur.

În aceeași stațiune, un hotel de trei stele din centrul orașului oferă trei nopți de cazare, mic dejun, mini-bufet tradițional în noaptea Învierii, cină de Paște, atelier de vopsit ouă și realizare de felicitări de Paște, pentru copii, acces la centru SPA și internet, toate la 500 lei/ persoană/ sejur în cameră dublă standard.

Prețul unui pachet turistic la un hotel de patru stele din Sinaia nu diferă foarte mult față de cel oferit de hotelul clasat cu trei stele. Astfel, pentru 561 lei/ persoană/ sejur în cameră dublă, turiștii primesc, la patru stele, trei nopți de cazare cu mic dejun, gustare cu ouă roșii, cozonac și vin roșu în noaptea de Înviere, lansare de lampioane în seara de 11 aprilie, vânătoare de ouă și iepurași, pentru copii, în ziua de Paște, prânz pascal tradițional în ziua de Paște, internet, acces la centru SPA, dar și la biliard și tenis de masă, locurile de joacă pentru copii din interior și exterior, la colțul cu animăluțe și la miniparcul de aventură.

La Bușteni, o vilă de trei stele și o alta de patru stele au scos la vânzare pachete turistice cu trei nopți de cazare, masă festivă de Paște și diverse facilități, la 490 lei/ persoană/sejur în cameră dublă, respectiv 425 lei/ persoană/sejur în cameră dublă standard, în timp ce un hotel de trei stele are oferte care includ două, trei sau patru nopți de cazare, la prețuri între 250 de lei de persoană, pentru două nopți, și 590 de lei de persoană, pentru patru nopți de cazare. Pachetele includ cazare cu mic dejun, tratație cu produse specifice în noaptea de Înviere, dejun pascal cu produse tradiționale și surprize de la Iepuraș pentru copii.

Un hotel de patru stele din Azuga le oferă turiștilor, de Paște, trei nopți de cazare, mic dejun, cină în noaptea de Înviere, dejun tradițional de Paște, acces la centru SPA, dar și transport la Biserica ‘Sfânta Treime’, într-un pachet al cărui tarif este de 135 euro/persoană/sejur în cameră dublă.

În aceeași stațiune, se poate opta pentru un sejur la un resort de trei stele, unde pentru trei nopți de cazare cu pensiune completă, acces gratuit la saună, 25% reducere la complexul de distracții (bowling, biliard,tenis de masă, jocuri WII), 20% reducere la plimbarea cu telegondola și transport gratuit la Biserica ‘Sfânta Treime’ pentru slujba de Înviere se percepe un tarif de 425 lei/persoană/sejur în cameră dublă.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *