Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și alte obiecte frumos meșteșugite vor putea fi tocmite și târguite începând de vineri, 3 aprilie, și până duminică, 5 aprilie, la Târgul de Florii de la Muzeul Național al Țăranului Român.
Pe lângă numeroasele lucruri meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri, pe care le veți putea neguțători, veți avea prilejul să-i întâlniți și să stați la taifas cu cei care le-au făurit: olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, din toate zonele țării. Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și alte obiecte frumoase vor putea fi tocmite și târguite la Muzeul de la Șosea”, informează MNȚR într-un comunicat transmis marți AGERPRES.
De asemenea, vizitatorii vor putea achiziționa cozonaci, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramureș, halviță, miere de albine și lăptișor de matcă, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă de Bihor și dulceață, potrivit comunicatului de presă.
Accesul în Târgul de Florii de la MNȚR se va putea face contra cost, prețul biletelor fiind de 4 lei, 2 lei pentru elevi, studenți și pensionari.
Pe 2 aprilie, de la ora 13,00, la Clubul Țăranului va avea loc lansarea albumului “Studii de artă veche românească”.
De asemenea, până pe 19 aprilie, la Sala Irina Nicolau a MNȚR, este prezentată expoziția “Virtuțile — desen și obiect” a artistului Ovidiu Simionescu, în cadrul seriei Portret/Atelier. Totodată, până pe 12 aprilie, la Sala Foaier, rămâne deschisă expoziția “Moștenirea”, care se prezintă sub forma unei case vechi stilizate, o construcție de lemn în care sunt încastrate elemente de arhitectură deosebite, vechi de aproximativ 150 de ani, cu ferestre și uși ale căror geamuri sunt pictate de pictorul iconar Raluca Jurcovan cu icoane țărănești pe sticlă.
agerpres.ro