Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineață, la ora locală 02,35 (00,35 UTC), în zona Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pâmântului /INFP/.

 

cutremur de 3,3

Seismul a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Vălenii de Munte (32 km), Mizil (44 km), Plopeni (47 km), Boldești-Scăeni (47 km) și Buzău (48 km).

În data de 29 martie, tot în zona seismică Vrancea, județul Buzău, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, acesta fiind cel mai mare seism din 2015 înregistrat în România.

Cu două zile mai devreme, pe 27 martie, în zona seismică Vrancea au mai avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,6, respectiv 2,8 și 3,7 grade pe scara Richter, toate având epicentrul în județul Vrancea.

Conform datelor INFP, de la începutul anului, în zona seismică Vrancea, au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

În luna martie, în România, au fost înregistrate 28 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,9 grade pe scara Richter, acesta din urmă având epicentrul în județul Buzău.

Anul trecut, în data de 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *