Ministerul de Externe informează că un cetăţean român şi un membru al familiei sale au fost evacuaţi, duminică, din Yemen, după ce alţi patru români au fost scoşi, sâmbătă, din această ţară în care conflictul violent a escaladat în ultima perioadă.
anthony_pappone_yemen_featured_31192300

 

“Astăzi, 5 aprilie 2015, au fost evacuaţi un cetăţean român şi un membru de familie al acestuia. La data de 4 aprilie 2015, au mai fost evacuaţi 4 cetăţeni români şi un membru de familie”, se arată într-un comunicat MAE.

MAE precizează că aceştia se adaugă celor 3 cetăţeni români, angajaţi ai unei companii care activa pe plan local, care au fost evacuaţi la data de 30 martie 2015 de o fregată chinezească, cu destinaţia Djibouti, fiind ulterior repatriaţi, precum şi celor 14 cetăţeni români, specialişti ai unei companii româneşti, care desfăşura activităţi de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie 2015.

În prezent, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, în cooperare cu organizaţiile internaţionale implicate în procedurile de evacuare şi cu statele care au cetăţeni proprii în Yemen şi acţionează, ca şi România, pentru evacuarea lor, “depune eforturi constante pentru a acorda sprijin şi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în zonă”.

realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *