Salata de orez cu rosii, castraveti si masline din: apa, usutroi, sare, roşii cherry, orez alb cu bobul lung, ulei de măsline extravirgin, castraveţi, ceapă, oregano proaspăt sau uscat, măsline umplute cu gogoşar, oţet de vin roşu.

 

Ingrediente:

  • 1 2/3 ceaşcă de apă
  • 2 căţei de usturoi, pisaţi
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1 1/2 ceaşcă de roşii cherry, tăiate pe jumătate
  • 1 ceaşcă de orez alb cu bobul lung
  • 1/4 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceasca de castraveţi tăiaţi
  • 1/2 ceaşcă de ceapă tocată
  • 3 linguri de oregano proaspăt sau uscat, mărunţit
  • 1/4 ceaşcă de măsline umplute cu gogoşar
  • 2 linguri de oţet de vin roşu

Mod de preparare:

Fierbere într-un vas apa şi sarea. Adaugă orezul. Când dă în clocot, redu intensitatea focului şi lasă la fiert 15 minute. Amestecă frecvent.

Varsa într-un bol de dimensiuni medii uleiul, oreganoul, oţetul şi usturoiul. Apoi combină totul cu orezul, roşiile, castraveţii, cepele şi măslinele. Condimentează salata cu sare şi piper negru.

restaurantedelux.ro