Summitul Mondial de Turism Gastronomic 2015, inaugurat miercuri în orașul portughez Estoril, reunește maeștri bucătari, oameni de afaceri, ziariști specializați în domeniul culinar și bloggeri de turism, informează EFE.

summitul mondial de turism gastronomic

 

Organizată de Asociația Portugheză de Turism Economic și Culinar în colaborare cu foruri similare din alte țări, reuniunea își propune, printre altele, crearea unei entități internaționale de turism gastronomic.

Timp de patru zile, vor avea loc numeroase conferințe ținute de jurnaliști renumiți care își dedică activitatea acestui tip de turism, printre care britanicul Richard Johnson și americanul Matt Goulding. Totodată, se va discuta despre viitorul acestui sector cu experți cum ar fi Ian Yeomen, de la Universitatea Victoria, din Noua Zeelandă. Desigur, sunt programate și întâlniri și schimburi de bune practici între chefi cunoscuți de pe diferite meridiane ale globului.

În paralel cu summitul, la Estoril se va desfășura și ‘Street Food European Festival’, un eveniment itinerant care cuprinde peste 50 de mașini cu rulote cu mâncăruri din diferite țări.

În acest context, conceptul de ‘mâncat pe stradă’, atât de modern la New York, Londra sau Berlin, va fi una dintre temele centrale de dezbatere de la reuniunea gastronomică de la Estoril.

Totodată, delegațiile participante vor oferi, până sâmbătă, o așa-numită ‘consumer expo’, o mostră de produse culinare realizate special pentru această ocazie.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *