Bărbatul suspectat că este autorul atacului armat de joi dimineață la tribunalul din Milano, unde a ucis cel puțin două persoane, între care un judecător, a fost arestat joi, în jurul prânzului, în partea de nord-est a metropolei, a anunțat ministrul italian de interne, Angelino Alfano, potrivit AFP și Reuters.

atac la tribunalul din milano

‘Presupusul asasin din Milano a fost arestat la Vimercato (aproximativ 30 km nord-est de Milano). El se află acum într-o cazarmă a carabinierilor’, a anunțat ministrul pe contul său de Twitter.

Mass-media locală l-a identificat pe presupusul autor al atacului armat în persoana lui Claudio Giardiello, care era urmărit într-un caz de bancrută.

Președintele Curții de Apel din Milano, Giovanni Canzio, a confirmat că în urma atacului și-a pierdut viața judecătorul Fernando Ciampi.

Una din persoanele rănite au fost a fost spitalizată în stare critică, potrivit DPA.

Atac armat la tribunalul din Milano

Un bărbat a deschis focul joi dimineață la tribunalul din Milano, omorând două persoane, între care un judecător, potrivit procurorului Curții de Apel, Giovanni Canzio, citat de presa italiană, preluată de AFP și Reuters.

Bărbatul, care era urmărit pentru bancrută, este în căutat în continuare în incinta tribunalului, înconjurată de forțele de poliție.

În fața tribunalului, accesul a fost blocat de o prezență polițienească puternică. Totodată, la fața locului au fost mobilizate mai multe ambulanțe.

‘Deodată am auzit cel puțin trei sau patru focuri de armă, am încercat să înțelegem ce se întâmplă. Au dat buzna un număr mare de polițiști care ne-au spus să nu ieșim din sală, blocând-o’, a relatat pentru AFP Marcello Ilia, un avocat.

‘După câteva minute, am început să ieșim. Ni s-a spus că o persoană la sacou și cravată circula cu o armă în tribunal, se pare că s-a blocat la etajul 7’, a adăugat avocatul citat.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *