Supa de pui cu varza si dovlecel din: supă de pui, praz sau ceapa, rădăcină de ţelină, morcovi, ardei graşi,  fasole verde proaspătă sau congelată, dovlecel, varză, suc de roşii sau roşii coapte,  turmeric, sare, ardei iute, piper verdeata.

Ingrediente:

  • 2,5 l supă de pui
  • 1 fir de praz sau 1 ceapă
  • 1 rădăcină mică de ţelină
  • 2-3 morcovi
  • 2 ardei graşi
  • 200 g fasole verde proaspătă sau congelată
  • 1 dovlecel
  • 200 g varză
  • 500 ml suc de roşii sau 3-4 roşii coapte
  • 1 linguriţă cu vârf turmeric
  • sare
  • 1 ardei iute
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 legătură verdeaţa

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli şi le tai în fâşii subţiri ori în cubuleţe, după caz. Le pui la fiert la foc mic, în supa de pasăre, împreună cu ardeiul iute întreg, pentru 20 de minute, timp în care acoperi oala cu un capac.

Dacă doreşti ca legumele să rămână „al dente”, le laşi să fiarbă doar 15 minu­te. Sărezi supa, o condi­mentezi după gust, cu piper şi turmeric şi adaugi sucul de roşii. Stingi focul după câteva clocote.

Speli verdeaţa şi o tai mărunt. Laşi supa să se mai răcească 15 minute, după care presari verdea­ţa. Poţi să păstrezi ver­deaţă proaspătă ca să decorezi porţiile când le aduci la masă.

restaurantedelux.ro