Bogat in probiotice si calciu, dar si in proteine si vitamina D, iaurtul este o gustare care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din alimentatia ta. Insa tot el, iaurtul poate ocupa un loc de cinste in “trusa ta de frumusete” intrucat este eficient in combaterea cosurilor si a arsurilor solare. Iata mai jos si alte moduri in care poti folosi iaurtul ca tratament de frumusete:

1. Calmeaza arsurile solare

In cazul in care in vara ce va veni vei sta uneori prea mult la soare si te vei trezi rosie ca un homar, apeleaza la iaurt ca remediu. Amesteca putin iaurt simplu cu cateva picaturi de ulei esential de musetel si aplica aceasta „crema” pe suprafata arsa prea tare. Iti va calma durerile si zona se va vindeca mai repede.

2. Masca pentru tenul acneic

In cazul in care ancneea iti face probleme, poti apela la acest tratament usor de realizat si cat se poate de convenabil. Amesteca o cana de iaurt cu trei picaturi de ulei de masline si o lingura de miere de albine. Aplica masca pe fata timp de 20 – 30 de minute dupa care clateste abundent. Acesta poate fi si un tratament fabulos anti-imbatranire.

3. Masca de hidratare

Aplica un strat generos de iaurt simplu pe fata si pe gat dupa ce ai curatat aceste zone in profunzime. Lasa iaurtul sa actioneze timp de 10 minute si apoi clateste. Poti aplica acest tratament de 2 -3 ori pe saptamana pentru a obtine un ten stralucitor si radiant.

4. Masca pentru pori dilatati

Daca porii dilatati iti dau tarcoale, aplica o lingurita de iaurt simplu uniform pe fata. Lasa-o sa actioneze timp de 15 minute si apoi clateste-te bine. Porii tai se vor strange, insa vei avea nevoie sa aplici o crema de hidratare ulterior, pentru ca vei simti ca „te strange” fata.

5. Trateaza mancarimea scalpului

Daca vrei sa scapi de aceasta problema neplacuta, aplica un iaurt pe parul umed, masand bine scalpul. Clateste-te apoi abundent. Iaurtul poate trata de asemenea cu succes un scalp prea uscat sau matreata.

6. Toner facial

Aplicand regulat aceasta masca pe zonele de pe fata cu decolorari sau pete solare, poti reduce eficient pigmentarea in aceasta zona. Amesteca trei linguri de iaurt cu zeama de la o jumatate de lamaie, aplica amestecul pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute.
studentie.ro