Peste 10.000 de români își vor petrece anul acesta minivacanța de 1 mai în străinătate, cu 10% mai mult decât anul trecut iar stațiunile de pe litoral și citybreak-urile sunt cele mai căutate.

imageResize

Deși marea majoritate a turiștilor aleg Bulgaria sau vacanțele sub 100 euro, se remarcă, în ultimii ani, o nouă categorie de turiști care caută să îmbine city break-urile cu litoralul la un preț mult mai mic decât în plin sezon.

‘Vacanța de 1 mai se planifică de cele mai multe ori cu câteva săptămâni înainte și ofertele se selectează după preț în primul rând. Dacă oferim tarife cu 30% mai mici decât în plin sezon românii sunt tentați să renunțe la Bulgaria în favoarea unor oferte mai atractive, chiar dacă ceva mai scumpe.

Anul acesta am vândut foarte bine sejururile în Roma, Lisabona și Cipru. Pentru o astfel de vacanță bugetul ajunge la circa 500 de euro de persoană’, spune Daniela Dumitrică, director de marketing la Paralela 45.

Un circuit de cinci zile în Roma, transport cu avionul, transfer și cazare la hotel de 4 stele cu mic dejun inclus, ajunge la 389 euro, fără taxe de aeroport incluse, însă prețul pachetului este cu aproximativ 25% mai mic decât în plin sezon.

Românii au cumpărat deja pentru vacanțe de 1 mai circuite și în Amsterdam, Helsinki și Sankt Petersburg.

agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *