INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 260 g unt
  • 2 linguri zahăr brun
  • sare
  • 2 linguri praf de copt
  • 50 g lapte praf
  • 3 ouă

Pentru umplutură

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 400 ml lapte
  • bucăţi de fructe confiate
  • zahăr vanilat
  • unt pentru forme
  • scorţişoară

PREPARARE

1. Se pun într-un castron untul rece, zahărul brun, sarea, două linguri de praf de copt, laptele praf şi ouăle. Se ames­tecă şi se toarnă peste făină. Se frământă totul până se obţine un aluat tare. Se lasă la rece 30 de minute.

2. Se pune câte o bucată de aluat în formele unse cu unt. Se înţeapă din loc în loc şi se introduc în cuptorul încins cam 20 de minute.

3. Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Formele se umplu cu budincă de vanilie şi se pudrează cu scorţişoară şi se aşază bucăţile de fructe confiate deasupra. Se introduc la rece şi se lasă circa două ore, apoi se servesc.

 

retete.unica.ro