Premierul Victor Ponta a anuntat ca romanii ar putea calatori mai usor in Canada din 2016, dupa ce premierul canadian i-a transmis ca tara sa si-a modificat legislatia pentru a relaxa regimul de vize pentru Romania.

“O veste buna si mult asteptata pentru romanii care vor sa mearga in #Canada! Premierul Stephen Harper mi-a comunicat relaxarea regimului de #vize prin implementarea programului eTA (Electronic Travel Authorization) in 2016!”, scrie peFacebook Victor Ponta.

“Din 2016, Romania intra in eTA, deci putem merge in Canada nu fara viza, ci intr-un sistem electronic foarte simplu, pentru cei care au avut viza de Canada sau pentru cei care au vize de SUA”, a declarat premierul Victor Ponta, la debutul sedintei de Guvern.

Romania, inclusa de Canada pe lista tarilor sigure – ce efecte are acest lucru

Potrivit documentului remis de oficialul canadian, regimul de vize va fi mai relaxat pentru romanii care au avut in ultimii zece ani viza de Canada sau de SUA. Astfel, acestia nu vor trebui sa aplice pentru noi vize.

vize romani canada

Anuntul eliminarii vizelor a fost facut inca din luna 2014 a anului trecut de Jason Kenney, ministrul Dezvoltarii Sociale si Multiculturalismului din guvernul federal canadian, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii comunitatii romane din zona Montreal.

“Vreau sa fiu foarte categoric in ceea ce spun, chiar daca nu avansez o data fixa. In 18 luni, deci practic pe parcursul anului 2016, va fi eliminata obligativitatea vizei turistice canadiene pentru cetatenii romani, care vor putea astfel sa vina in Canada fara a mai trece prin procedura obtinerii ei. (…)

Au existat acele probleme legate de grupuri de cetateni, in majoritate de etnie rroma, provenite din statele Europei de Est – Romania, Ungaria, Bulgaria, etc – intrate pe cai ilegale in Canada, si care nu veneau pentru a munci in tara noastra, ci pentru a beneficia de avantajele pe care sistemul nostru de asigurari sociale le ofera. Acum suntem pe cale sa punem in aplicare un sistem de masuri prin care sa putem evita intrarea in Canada a acestor falsi apelanti de azil, cel putin sub forma grupurilor organizate”, a declarat Jason Kenney, la o intalnire cu romanii din Montreal.

ziare.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *