Din nou o româncă moare în Sicilia otrăvită cu metanol. O îngrijitoare româncă de 49 de ani a murit pe 17 aprilie, după o săptămână de comă la spitalul Mussomeli (provincia Caltanissetta), unde a fost internată joi 9 aprilie.

Potrivit relatărilor presei locale, femeia rezidentă la Sutera (CL) s-a simţit rău după prânz pentru că a băut vin în care fusese adăugat metanol. “O practică obişnuită în rândul românilor pentru creşterea gradelor de alcool ale vinului”, scrie seguonews.it.

Iată relatarea cazului: “Substanţa utilizată în mod obişnuit de cetăţenii din Est pentru lungirea vinului s-a dovedit fatală pentru îngrijitoare. O tragică fatalitate asupra căreia anchetează carabinierii. Zilele trecute a fost pusă sub sechestru fişa medicală şi a fost informată Procuratura din Caltanissetta. Femeia, îngrijitoare la o familie din Sutera, a fost internată la spital. Starea sa a fost considerată imediat foarte gravă.

Episodul s-a petrecut pe 9 aprilie când femeia a băut vin şi, aşa cum se întâmplă deseori în rândul conaţionalilor săi, a decis să-i adauge metanol, substanţă chimică ale cărei efecte se pot dovedi dăunătoare. După prânz s-a simţit rău şi şi-a pierdut cunoştinţa. Carabinierii nu exclud să fi amestecat alcoolul cu câteva analgezice pe care le lua în urma unui accident. Îngrijitoarea, după ce a primit ajutor din partea familiei care o găzduia, a fost dusă la spitalul din Mussomeli.

Între timp starea sa s-a înrăutăţit şi a intrat în comă. Medicii de la spitalul Longo au constat gravitatea situaţiei, dispunând transferarea sa imediată la Umberto I din Enna, unde a ajuns în stare foarte gravă. Tocmai de la spitalul din Enna a plecat semnalarea la Carabinieri,aceştia demarând o anchetă.

Se pare că femeia de 49 de ani era căsătorită şi avea copii. Familia sa ar trăi în România, în timp ce ea se afla singură la Sutera unde lucra de ceva vreme. Cazuri similare se întâmplă deseori în comunitatea românească”.

gazetaromaneasca.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *