Un lucru este aproape sigur: În 2016, diaspora va vota după vechile reguli, cele care favorizează cozile. Mai este foarte puţin timp până când s-ar putea schimba legea electorală astfel încât la anul, la alegerile generale, diaspora să poată vota prin corespondenţă sau electronic, dar deja se indică vinovaţii: PNL arată cu degetul spre Victor Ponta. Asta este sinonim cu pregătirea anunţului că timpul a expirat.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat astăzi, citată de Agerpres, că la alegerile din 2016 diaspora NU VA PUTEA VOTA din cauza cadrului legislativ care, în opinia liderului liberal, nu se va modifica până atunci, întrucât Ponta nu dorește acest lucru.

“De peste 5 luni de zile maestrul Ponta ne povestește cum vrea revizuirea Constituției, dar domnia sa nu respectă dreptul fundamental al românilor din diaspora în exercitarea dreptului de vot, care este un drept constituțional.

Îi aduc aminte că avem un proiect cu privire la reglementarea dreptului de vot pentru diaspora, proiect pe care PSD nu îl vrea realitate. O să vedeți alegerile din 2016, când diaspora nu va fi lăsată să voteze din pricina lipsei cadrului legislativ, pentru că Ponta nu vrea asta. Pentru că diaspora nu-l votează pe Ponta. Calculele lui sunt cât se poate de simple, pragmatice, meschine”, a spus Gorghiu, la finalul ședinței Comisiei de unificare a PNL.

Gorghiu nu face referire la proiectul fostului ACL, susţinut şi de Iohannis, cu privire la votul prin corespondenţă, depus la Senat anul trecut în septembrie şi aprobat tacit zilele trecute.

gazetaromaneasca.com