Pare că nu se grăbește niciodată, dar ajunge la fix. Klaus Iohannis a vrut politică „fără gălăgie și spectacol”, dar s-a ales cu porecla „președintele care tace”. A promis că va fi un președinte altfel. Și au urmat surprizele: a tăcut când toată lumea aștepta să comenteze un breaking-news, i-a certat pe jurnaliști că au întârziat cinci minute la o întâlnire la Cotroceni.

Ne-a arătat că are nervi pe aeroportul din Paris, când, pentru prima dată, Klaus Iohannis, cunoscut pentru calmul său, s-a enervat. Atât de tare încât s-a dezbrăcat de palton și l-a aruncat pe mașină. Marți, la Roma, între două întâlniri oficiale și-a scos soția la plimbare.


FOTO: Pe aeroportul din Paris, Iohannis și-a pierdut stăpânirea de sine pentru că francezii nu s-au ocupat de chestiunile de protocolȘeful statului, împreună cu soția sa, Carmen, au vizitat Piazza Navona, însoțiți de câțiva membri ai SPP. Au întâlnit un grup de români care i-au recunoscut, iar șeful statului a fost surprins în timp ce soția îi făcea poze lângă fântână.


 

Carmen Iohannis s-a dovedit a fi și ea o Primă Doamnă altfel. Și-a făcut debutul în activitatea publică încă de la preluarea mandatului. După ce soțiile foștilor trei președinți au fost prezențe extrem de discrete, Carmen Iohannis l-a însoțit pe soțul său în deplasările externe, unde a zâmbit, a făcut poze și a răspuns la întrebările românilor din Diaspora cot la cot cu președintele.

Prima știre de la Prima Doamnă

Ba chiar a dat și știri. La Berlin a declarat că s-ar muta alături de soțul său la București, pentru că îi este greu să facă naveta de la Sibiu, dar nu are unde.


FOTO: Klaus și Carmen Iohannis, la dineu la PeleșÎn martie, la invitația Familiei Regale, soții Iohannis au participat la un dineu oficial la Castelul Peleș. „Klaus Iohannis este primul președinte în funcție din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleș, alături de Familia Regală”, anunța Administrația Prezidențială.

 

Obișnuiți cu ceilalți șefi de stat care își petreceau va canțele pe meleaguri românești, Klaus Iohannis a surpins, din nou, plecând cu soția sa, de Paști, în Madeira.


FOTO: La plimbare prin Piazza Navona din RomaTot în aprilie, șeful statului a vizitat sediul TNB. Iohannis le-a urat actorilor succes și s-a fotografiat cu ei pe scenă.

În prima zi a campaniei prezidențiale și-a lansat, la Sibiu, volumul „Pas cu pas”, iar acum se pregătește să-și lanseze „Primul pas”. „Cartea le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică și mi-au dat voturile lor”, arată Iohannis, în introducerea noii sale cărți.

Limbaj nou: „Pe șest”

„Cea mai mare nemulțumire a mea în această perioadă și, trebuie să recunoaștem, cea mai mare restanță rămâne modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile Justiției”, spunea Iohannis la bilanțul celor 100 de zile de mandat. Tot atunci, șeful statului spunea, despre Justiția la televizor, că „această fază intensă de luptă anticorupție este urâtă; iese la suprafață tot ce a fost și tot ce este mai rău și mai urât în politica românească. Însă vă asigur că fără această fază nu putem să ne facem bine”. Zilele trecute, pentru prima dată, Iohannis i-a atacat dur pe politicieni. Din Italia, el s-a declarat îngrijorat că la ICR a fost schimbată conducerea „pe șest”, precizând că instituția trebuie scoasă din zona trocurilor politice.

evz.ro