Asociația Română a Cărnii /ARC/ va demara, în cel mai scurt timp, procedurile pentru obținerea protecției europene pentru micul românesc, un produs apreciat de către români și care a dobândit, deja, notorietate pe piața europeană.

‘Ne-am propus să obținem protecție europeană pentru micii românești. Vrem să facem acest lucru și la notorietatea pe care au dobândit-o în Europa nu cred că va fi o țară care să fie împotrivă. Micul este românesc și asta o știe toată lumea. Față de ‘cevapcici’ turcești sau bulgărești /un produs similar cu micii românești, n.r/ este o mare diferență și de gust, și de cum arată. De aceea, nu cred că vom avea probleme să facem acest lucru’, a declarat, vineri, președintele ARC, Radu Timiș, la un eveniment organizat cu ocazia zilei de 1 Mai.

Acesta a precizat, de asemenea, că micul românesc este foarte apreciat și la export, în condițiile în care, de 1 Mai, se consumă o cantitate similară cât într-o lună întreagă, iar în acest an consumul va fi mai mare cu cel puțin 5% față de anii precedenți.

agerpres.ro